
זוגות
מתלבטים בנושא זוגיות? מתוסכלים עם בן/בת הזוג? תקועים בנישואין לא מספקים? פה תמצאו דרך למצא זוגיות המתאימה לכם
יעוץ וטיפול זוגי
למדתי ממנה אישית את השיטה בניו יורק.
הגישה מבוססת על תאוריית 'ההתקשרות' הטוענת, שכולנו זקוקים לקשר קרוב, בו נרגיש בטחון, קרבה, שרואים ומתחשבים בנו.
לכל אחד מאתנו יש סגנון יחודי בו אנו מתנהלים עם בני הזוג- רודפים או נמנעים מקרבה. מודעות עצמית עוזרת לנו להשיג את צרכינו בקשר.
תוכלו להביא לפגישות דילמות המטרידות אתכם. קושי להשיג קשר, להשאר מרוצים בקשר, 'לריב בצורה נכונה', למנוע נתקים בתקשורת, לשלב זוגיות והורות, בגידות ועוד.
אקשיב, נבין, ונחפש טכניקות שיעזרו לזוגיות להיות זו הטובה ביותר עבורכם.
מציעה לכם יעוץ בנושאי זוגיות, וטיפול זוגי לפי גישת ה-Emotion Focused Therapy של סו ג'ונסון.
יעוץ וטיפול בסקייפ
רוצה להציע לכם יעוץ אינטרנטי דרך הסקייפ.
להיות קרובה ואישית גם מרחוק.
כשנדבר דרך המסך, בתוכנת סקייפ למשל, תרוויחו מפגש מקצועי ואינטימי עם נוחות הבית ללא נסיעות ופקקים.
תוכלו לדבר איתי, לקבל יעוץ מקצועי ואכפתי ללא פשרה של מגבלות גאוגרפיות.
מנסיוני, קל לקבוע פגישה בסקייפ ולקבל מענה.
מאמרים לזוגות
מתי כדאי לפנות ליעוץ זוגי, ומה תרוויחו ממנו?
זוגות רבים חווים קשיים במהלך יחסיהם. לא תמיד צריך ללכת ליעוץ זוגי, ולפעמים ממש כדאי.
במאמר שלפניכם סימנים, שיכוונו אתכם לפנות ליעוץ. בנוסף, תוכלו ללמוד בקצרה מה תוכלו להרוויח מיעוץ זוגי. הכל כדי לא לאבד תקווה, ולהתקע בקשר זוגי אומלל.
לקריאת המאמר המלא >>
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 11.08.2016
אני כועס - משמע אתה לא קיים! דרכים לויסות רגשי
עדכון מודרני למשפטו של הפילוסוף הצרפתי רנה דקארט מהמאה ה 17: אני חושב משמע אתה קיים. טענת המאמר שההוויה המודרנית היא שהאדם מרוכז בעצמו, בכעסיו ברצונותיו, עלבונותיו וסערותיו הרגשיות ולכן אינו מסוגל לראות את הזולת כסוביקט נפרד ממנו. הסיבות לכך הן בעיקרן נוירולוגיות-קוגנטיביות מהמוח, וחלקן תרבותיות. המאמר מפרט את הסיבות בתוספת דוגמאות יומיומיות עם המלצות יישומיות לשיפור ההתיחסות הנעימה של כל אדם לעצמו אך גם לזולת.
לקריאת המאמר המלא >>
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 25.09.2012
לו הייתי רוטשילד - כסף ויחסים במשפחה
כסף, נושא מרכזי ומשפיע בחייו של כל אדם מילדות ועד בגרות. הטענה המרכזית במאמר היא שההתיחסות לכסף היא ברובה רגשית, ולא מספיק ענינית ובוגרת. תפקיד ההורים בכל גיל לחנך את ילדיהם בתחום הפיננסי, לתת להם ידע, ללמד אותם מיומנויות, ולעזור להם לגבש עצמאות כלכלית. בהמשך החיים ישנה המשימה של כתיבת הצוואה,שגם היא בעיקרה רגשית. במאמר מתואר התהליך ההתפתחותי של יחסי ילדים והורים סביב נושא הכסף. מוצעות דילמות ודוגמאות רבות, וניתנות המלצות לתהליך החינוכי שיכול לקדם ילדים ומשפחות בהתמודדות יעילה בנושא הכסף.
לקריאת המאמר המלא >>
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 30.03.2009
לרכוש ולשנות הרגלים
כולנו כבולים להרגלים. חלקם חיוביים וחלקם מציקים לנו, ובכל זאת קשה לנו להפטר מהם. במאמר אסביר כיצד נרכשים הרגלים, וכיצד הם מפעילים אותנו באופן אוטומטי. בהמשך אתאר כיצד אפשר לשנות הרגלים, כל פעם הרגל אחד- במאמץ, תוך מודעות ותרגול, עד שהרגל לא רצוי יוחלף בהתנהגות מתחרה שהיא חיובית ורצויה לנו יותר. במאמר אתאר את לולאת ההרגל כפי שמסביר אותה צ'רלס דוהיג (2013) בספרו 'כוחו של הרגל', ואתיחס גם לגישת המיינדפולנס המציעה גם היא טכניקות לשינוי הרגלים.
כל זאת במאמר מעשי ויישומי, שכל אחד מהקוראים יכול לקחת אותו לחייו, לשינוי הרגלים קטנים וגדולים. לבחירתכם.
לקריאת המאמר המלא >>
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 20.04.2016
"אני לא אדם גס רוח!"- "מתי הסתכלת על עצמך לאחרונה במראה?!"
אנשים נוטים לשפוט ולהאשים אחרים שהם גסי כוח, מעצבנים . אנחנו לא רואים את עצמנו במראה, שהלא גם אנחנו פעמים רבות כאלו- לא מכבדים, קצרי רוח ומעליבים. במרוץ היומיום, בהשרדות הקיומית 'הפוסל במומו פוסל'. פעמים רבות אנו קוטלים אחרים בחולשתנו אנו. קשה לנו לעצור ולבחון את עצמנו ואת אחרים לעומק המורכבות של המצב. קשה לקיים תהליכי מנטליזציה- חשיבה של מניעים ותובנות שהיא זו שמאפשרת להפסיק את התוקפנות הפוגעת בכולם. במאמר אני מנתחת את התופעה ומציעה טכניקות להגביר את המודעות העצמית לחולשותינו האנושיות, ולדרך לקיים דיאלוג לגביהן . מאמר יישומי תמיד, ובמיוחד בחגים. שנה טובה!
לקריאת המאמר המלא >>
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 12.09.2018
סרטונים לזוגות
לפניכם סרטוני הדרכה קצרים וממוקדים שריכזתי עבורכם. הם משלבים בחיוך תובנות ועצות בנושאים מרכזיים המעסיקים אתכם.
אתם מוזמנים לצפות בהם להנאתכם. תרגישו בנוח לשתף בהם גם אנשים נוספים
ספרים
כשהילדים יוצאים מהבית- יחסי הורים ילדים מגיל 18 ועד כמה שצריכים
הספר מעלה התלבטויות מעשיות המעסיקים את ההורים והצעירים בישראל. מנסה לתת להן תשובות בהירות על בסיס הבנה דינמית של היחסים בין ההורים לילדים.
כך למשל בוחן הספר: האם הורים וילדיהם הבוגרים יכולים להיות חברים? כיצד ההורים ממשיכים להפעיל סמכות? איך מסתדרים עם כסף? איך משתלבים בני הזוג ביחסים? איך מתמודדים עם הצבא, הטיול הגדול אחריו, בחירת המקצוע והיציאה מהבית?
הספר פונה בו זמנית להורים ולצעירים, מנסה להדריך את שניהם לדיאלוג קרוב ועניני ביניהם. ספר חדשני, העוסק פעם ראשונה בישראל בנושאים אלו!
